Zabıtadan Büyük Operasyon: Edremit’te 1 Tonluk Tarihi Geçmiş Gıda İmha Edildi

Van’ın Edremit ilçesinde belediye ekipleri, halk sağlığını tehdit eden unsurlara karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Gündem Yayın: 04 Şubat 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 04.02.2026 11:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

 

 

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kontrollerde, son kullanma tarihi geçmiş 1 tonu aşkın gıda ürünü tespit edilerek toplatıldı ve imha edildi.

 

Marketler ve gıda satış noktalarında yapılan denetimlerde; meyve suyu, reçel, zeytin, helva, çocuk mamaları, cips, salça ve sucuk gibi çok sayıda temel gıda ürününün raflarda son kullanma tarihinin geçtiği belirlendi. Tespit edilen ürünler ekiplerce raflardan kaldırılarak muhafaza altına alındı.

Toplanan Ürünler İmha Edildi

Denetimler sonucunda toplanan 1 tonu aşkın ürün, Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait atık toplama merkezine götürülerek imha edildi. Böylece vatandaşların sağlığını riske atabilecek olası olumsuzlukların önüne geçildi.

 

Kurallara Uymayanlara Yasal İşlem

Halk sağlığını tehlikeye atan işletmelere yönelik yasal işlem başlatan ekipler, denetimlerin yalnızca son kullanma tarihiyle sınırlı kalmadığını vurguladı. Yerel ve zincir marketlerde ürünlerin gramaj uygunluğu, hijyen koşulları, gıda muhafaza şartları ve genel gıda güvenliği kriterleri de detaylı şekilde incelendi.

Denetimler Sürecek

Edremit Belediyesi yetkilileri, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerin ilçe genelinde düzenli ve kararlılıkla devam edeceğini belirterek, işletmelere mevzuata uygunluk ve hijyen konusunda hassasiyet çağrısında bulundu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.