Vanspor FK’dan Hatayspor’a gol yağmuru: 4-0

Trendyol 1. Lig’in 19. haftasında İmaj Altyapı Vanspor FK, sahasında Atakaş Hatayspor’u konuk etti.

Spor Yayın: 28 Aralık 2025 - Pazar - Güncelleme: 28.12.2025 10:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Trendyol 1. Lig’in 19. haftasında İmaj Altyapı Vanspor FK, sahasında Atakaş Hatayspor’u konuk etti. Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada kırmızı-siyahlılar, etkili ve baskılı futbolunun karşılığını aldı ve rakibini 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

İlk yarıda Vanspor üstünlüğü

Karşılaşmaya topa sahip olarak başlayan Vanspor FK, ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü eline aldı. Rakip yarı sahada baskı kuran ev sahibi ekip, pas oyunuyla Hatayspor savunmasında boşluklar aradı.

dakikada Emir’in sağ kanattan ceza sahasına çevirdiği topa Erdem ön direkte dokundu ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı. 16. dakikada Emir bir kez daha şansını denedi, kaleci Demir gole izin vermedi.

Vanspor’un baskısı 40. dakikada meyvesini verdi. Jefferson’un ceza sahası sol çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Demir topu çeldi. Dönen topu iyi takip eden Ivan Cédric, ceza sahası sağ çaprazdan yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. Bu golle Cédric ligdeki 10’uncu golünü kaydetti.

Golden sonra da oyun üstünlüğünü sürdüren Vanspor FK, ilk yarının uzatma dakikalarında farkı artırdı. 45+1. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Emir Bars, sağ ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara yolladı ve ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.

İkinci yarıda fark açıldı

Mücadelenin ikinci yarısında da oyunun hakimi Vanspor FK oldu. 56. dakikada Emir’in hazırladığı pozisyonda Ivan Cédric’in vuruşu üstten auta gitti. 60. dakikadan sonra tempo düşse de ev sahibi ekip kontrollü oyununu sürdürdü.

dakikada Vanspor FK farkı üçe çıkardı. Ceza sahası dışı merkezden topu kontrol eden Medeni Bingöl, sert ve düzgün bir vuruşla topu kalecinin sağından ağlara gönderdi: 3-0. Bu gol Medeni Bingöl’ün bu sezonki ikinci golü oldu.

Hatayspor, 75. dakikada Oğuzhan’ın serbest vuruşu ve 77. dakikada Baran’ın direğe takılan şutuyla gole yaklaştı ancak Vanspor savunması ve kaleci Çağlar gole izin vermedi.

Son sözü Muhammed söyledi

Karşılaşmanın 90. dakikasında Vanspor FK bir gol daha buldu. Sabahattin’in ceza sahası sağ çaprazdan şutunda kaleci Demir topu çeldi. Dönen topu Ivan Cédric indirdi, Muhammed altıpas içinde dokunarak topu ağlara gönderdi ve skoru ilan etti: 4-0.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.