Emekliye Çifte Müjde: Refah Payı ve Enflasyon Farkı Geliyor!
Emekli maaşlarında yeni dönem formülü: Refah payı, enflasyon farkı ve en düşük maaşa özel destek masada

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yıl sonuna doğru emeklilere yönelik kapsamlı bir düzenleme hazırlığı hız kazandı. Sadece klasik enflasyon farkıyla yetinilmeyecek; emekli maaşlarına ek bir refah payı eklenmesi de ciddi şekilde değerlendiriliyor.
Yeni yılda maaşlara yapılacak zamın yanı sıra bu refah payının da devreye girmesi planlanıyor. Amaç, enflasyonun yarattığı erimeyi bir ölçüde dengelemek ve emeklilerin alım gücünü biraz olsun desteklemek.
Özellikle en düşük emekli maaşını alanlar için tamamlayıcı bir düzenleme üzerinde duruluyor. Bu kesim için ek bir destek veya taban maaşın güçlendirilmesi gibi formüller masada. Kaynaklar, “sadece genel zam yetmiyor, en düşük maaşı alanları ayrıca gözetmemiz lazım” şeklinde değerlendirmelerde bulunuyor.
Bir diğer dikkat çeken nokta ise çalışan emeklilerle çalışamayan emeklilerin ihtiyaçlarının ayrı ayrı ele alınması. Çalışmaya devam eden emeklilerin durumu ile tamamen emekli maaşına bağlı yaşayanların durumu farklı değerlendirilecek. Böylece daha hedefe yönelik bir yaklaşım benimsenmesi hedefleniyor.
Özetle gündemde olan formül şu şekilde şekilleniyor:
- Yıl sonu enflasyon farkı
- Ek refah payı
- En düşük emekli maaşı için tamamlayıcı destek
- Çalışan ve çalışmayan emeklilerin ayrı değerlendirilmesi
Bu çalışmaların detayları netleştikçe kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Şimdilik AK Parti kaynaklarından sızan bu bilgiler, emekliler için yıl başında sadece rutin bir zam değil, daha kapsamlı bir düzenleme gelebileceğine işaret ediyor.





