Başkan Kandaşoğlu'nu duygulandıran fotoğraf
Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, geçmişte yaşanan sürgün ve acıların hafızalardaki yerini koruduğunu belirterek, birlik ve vefa mesajı verdi.

Burukan Aşireti’nin önde gelenlerinden Başkan Zahir Kandaşoğlu, 1890’lı yıllarda başlayan zorlu yolculuklar ve sürgünlerin izlerinin hâlâ taze olduğunu ifade ederek, Kafkasya’dan kendisine ulaşan bir fotoğrafın bu acıları yeniden hatırlattığını söyledi.
“Aşiretler Tarihimizin Bir Gerçeğidir”
Aşiretlerin tarihsel bir gerçeklik olduğuna dikkat çeken Kandaşoğlu, Burkan Aşireti mensuplarının bugün Rusya’dan Kazakistan’a, İran’dan Avrupa’ya kadar geniş bir coğrafyada yaşamlarını sürdürdüğünü belirtti.
“Kökümüz Türkiye’dir”
Farklı coğrafyalarda yaşamalarına rağmen aidiyet duygusunun değişmediğini vurgulayan Kandaşoğlu, “Kökümüz de yurdumuz da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Ay yıldızlı bayrağımız altında yaşamaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Zulme Tepki, Mazlumlara Destek
Geçmişte yaşanan zulümlerin bugün de dünyanın farklı bölgelerinde sürdüğünü ifade eden Kandaşoğlu, masum insanların zarar görmemesi temennisinde bulunarak, tüm mazlumlar için dua etti.
“Zalimlere Fırsat Verilmemeli”
Başkan Kandaşoğlu, açıklamasının sonunda zulme karşı net bir duruş sergileyerek, “Zalimlere fırsat verilmemeli, yaptıkları zulmün karşılığını bulmalıdır” ifadelerini kullandı.








