Zernek Barajı’na Uçan Otomobildeki Furkan Özdemir’i Arama Çalışmaları Devam Ediyor
Van’ın Gürpınar ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin Zernek Barajı’na uçması sonucu kaybolan Furkan Özdemir’i arama kurtarma çalışmaları, sualtı ekipleri ve ROW cihazı desteğiyle aralıksız devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, kaza Van–Hakkari kara yolu üzerindeki Zernek Barajı bölgesinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre içerisinde 3 kişinin bulunduğu 01 BBH 295 plakalı otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak baraj suyuna düştü.
112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Olay yerine ulaşan Van Emniyet Müdürlüğü sualtı arama kurtarma ekipleri, yürütülen ilk çalışmalar sonucu Rojhat Durğun (21) ve Cihat Durna’nın (22) cansız bedenlerine ulaştı. Sudan çıkarılan iki kişinin cenazesi Gürpınar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Baraj sularına gömülen araçta bulunduğu değerlendirilen Furkan Özdemir için aramalar devam ederken, ekipler her ihtimali değerlendiriyor. Özdemir’in izine henüz başka bir noktada rastlanmadığı belirtiliyor. Arama çalışmaları; Van Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD sualtı arama kurtarma ekipleri tarafından koordineli şekilde yürütülüyor.
Arama çalışmalarına, Van Emniyet Müdürlüğü’ne ait ROW (Sualtı Görüntüleme Cihazı) da dahil edildi. Cihazla yapılan derin su taramalarında şu ana kadar herhangi bir sonuç elde edilemediği bildirildi.









