Van’da 2 günlük bebek için ambulans uçak havalandı

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya gelen ve kalp rahatsızlığı teşhis edilen 2 günlük A.C. isimli bebek, ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi.

Sağlık Yayın: 19 Nisan 2026 - Pazar - Güncelleme: 19.04.2026 09:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 34 sn.
Google News

 

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya gelen A.C. isimli bebeğe yapılan tetkikler sonucunda Atriyoventriküler Septal Defekt (AVSD) teşhisi konuldu. Bebeğin ileri tetkik ve tedavisi için İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmesine karar verildi.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, Van Ferit Melen Havalimanı’na ambulans uçak yönlendirildi. Hastaneden ambulansla alınan 2 günlük bebek, havalimanında bekleyen ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.