betine giriş betine

Van’ın Bir Değeri Daha Doğal Sit Alanı Olarak Tescil Edildi

05.05.2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Van’ın bir değeri daha ‘Doğal Sit Alanı’ olarak tescil edildi.

Gündem Yayın: 05 Mayıs 2023 - Cuma - Güncelleme: 05.05.2023 11:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Her nevsim ayrı bir doğal güzelliğe bürünüp her yıl binlerce turist çeken, Van’ın Muradiye ilçesinde bulunan Muradiye Şelalesi, Doğal Sit Alanı olarak tescillenerek korunma altına alınması süreci başladı.

Resmi Gazetede yayımlanan ilanda şu ifadelere yer verildi;

 

‘Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünden:

Van ili, Muradiye ilçesi sınırları içerisinde yer alan Muradiye Şelalesi Doğal Sit Alanı aşağıdaki haritada gösterildiği şekliyle Bakanlık Makamının 13.04.2023 tarihli ve 6218549 sayılı Olur’u ile Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak tescil edilmiştir.

Doğal Sit-Kesin Korunacak Hassas Alan tesciline yönelik yürütülen idari süreç devam etmektedir.

 

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” in 2. maddesinin (j) bendinde yer alan

“Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete’de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur.” hükmü gereği ekteki haritada belirtilen doğal sit alanının tescili tebliğ olunur.


Alana ait koordinat ve parsel bilgileri https://says.csb.gov.tr adresinde mevcuttur.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.