betine giriş betine

CHP Van İl Başkanlığı depremzedeler için yardım tırı gönderdi

CHP Van İl Başkanlığı, depremden etkilenen afet bölgesine ulaştırılmak üzere bir tır dolusu ihtiyaç malzemesi gönderdi.

Yaşam Yayın: 10 Şubat 2023 - Cuma - Güncelleme: 10.02.2023 08:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
 
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgeye yardımlar gönderilmeye devam ediyor. CHP Van İl Başkanlığı da topladıkları yardımı tırla afet bölgesine gönderdi. Deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçları için düzenlenen yardım kampanyasına, ilçe başkanlıkları, partililer ve vatandaşlar da destek verdi.

Toplanan yardımların ilk bölümü tırla deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere gönderildi. CHP'nin yardım kampanyası hakkında bilgi veren Van İl Başkanı Hakan İlvan, "İlimizde de hissedilen bu depremlerin ardından İl Örgütü olarak acil bir toplantı yaparak koordinasyon merkezimizi kurup komisyonlarımızı aktif hale getirdik. Alınan kararlar doğrultusunda İl Başkanlığı, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Halk-Lis ve diğer gönüllü örgütlerimiz ile birlikte ihtiyaç listeleri belirledik. Toplanan yardımlar, merkezi noktalarda ihtiyaç gruplarına göre ayrılarak ilk tırımıza yüklendi ve depremden etkilenen illerimizdeki vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bununla birlikte arama-kurtarma çalışmalarında deneyimli olan ve gönüllü olarak çalışmak isteyen vatandaşlarımızın deprem bölgelerine ulaşımını da sağlamaya çalıştık. Çalışmalarımız aynı yoğunlukla devam ediyor. Van ilimize gelen misafirlerimiz için konaklama ve yerleştirme çalışmalarını da eş zamanlı olarak yürütüyoruz." dedi.

"VATANDAŞLARIMIZIN ACILARINI DERİNDEN ANLIYOR VE PAYLAŞIYORUZ"
İlvan, Van halkının yakın zamanda deprem yaşadığını ve yaşanan acıları derinden hissetiğini ifade ederek, "2011 yılında meydana gelen Van depremini yaşamış bölge halkı olarak, deprem mağduru vatandaşlarımızın acılarını derinden anlıyor ve paylaşıyoruz. Bu sürecin birlik ve beraberlik içerisinde atlatılacağına olan inancımız doğrultusunda depremden etkilenen vatandaşlarımız için beslenme, barınma, giyim gibi tüm temel ihtiyaçların karşılanmasına hazırız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kayıplarımızın artmamasını temenni ediyor, arama-kurtarma çalışmalarına devam eden herkese minnetlerimizi iletiyoruz. Milletimizin başı sağolsun." diye konuştu.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.