betine giriş betine

Av. Zahir Soğanda aday adaylık başvurusu yaptı

Van’da uzun yıllar yaptığı başarılı çalışmalarla siyasette aktif olarak yer alan Avukat Zahir Soğanda, AK Parti’de 28. Dönem Milletvekilliği aday adaylık başvurusunda bulundu.

Siyaset Yayın: 22 Mart 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.03.2023 13:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

 

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi başvuruları devam ediyor. Van’ın tanınmış birçok iş insanı, kamu görevlisi eğitimcisi ve siyaset adamı milletvekili adayı olmak için partilere başvururken, bunlardan biri de 2014-2017 yılları arasında AK Parti Van İl Başkanlığı görevini yürüten Avukat Zahir Soğanda oldu. İl Başkanlığı döneminde Van’da ziyaret etmediği tek bir mahalle ve mezra bırakmayarak, adeta Van’ı karış karış dolaşarak 7’den 77’e kadar herkese Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını götüren Avukat Soğanda, AK Parti Genel Merkezi’ne giderek milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.

 

ZAHİR SOĞANDA KİMDİR?

1968 yılında Van’ın Özalp İlçesinde doğdu. Orta ve lise öğrenimimi Van İmam Hatip Lisesi’nde okul birincisi olarak tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra 27 yıl önce Van merkezde başladığı serbest avukatlık mesleğini halen sürdürmektedir. Van Belediye Başkanlığı ve Van Bağ-Kur İl Müdürlüğü gibi kamu kuruluşlarının yanı sıra birçok özel kuruluşun hukuk müşavirliğini ve avukatlığını yaptı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.