betine giriş betine

Sarı sabır otu nedir? Nerelerde yetişiyor? Faydaları nelerdir?

Ölümsüzlük otu olarak da bilinen sarı sabır otu nedir? Sarı sabır otu nerede yetişiyor, faydaları nelerdir? İşte detaylar…

Sağlık Yayın: 07 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 07.02.2024 12:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

 

Ölümsüzlük otu (sarısabır) nedir, nerelerde yetişir?

Sarısabır, Asphodelaceae familyasından Aloe cinsini oluşturan anavatanı Afrika olan bitki türlerinin ortak adıdır.

Bu bitkinin yapraklarından çıkan jelin şifa özelliği bulunmaktadır. Jel oksijenle temas ettikten sonra bir çeşit oksitlenme yapmakta ve yaklaşık 5 saat içinde şifa özellikleri ortadan kalkmaktadır.

 

Günümüzde Çin, Hindistan, Orta ve Güney Amerika, Meksika ve İspanya gibi ülkelerde yetiştirilmektedir. Bitki toplam 2 veya 3 defa sarı renk çiçek açar. Agave (sabır) ile karıştırılmamalıdır.

 

SARI SABIR NERELERDE YETİŞİYOR?

Zambakgiller familyasından, anayurdu Afrika Kıtası olan sarısabır, ülkemizde Güneybatı ve Güney bölgelerimizdeki sıcak yörelerde yabani olarak yetişmekte, kimi yerlerde de süs bitkisi olarak kültürü yapılmaktadır.

 

SARI SABIR FAYDALARI

•Yara tedavilerinde Aloe Vera kullanımı çok yaygındır. Bilhassa iltihaplı deri rahatsızlıklarının tedavisine fayda sağlar.

 

•Aloe Vera cilde faydaları ile özellikle bilinir. Cilde yumuşaklık ve nem kazandırır, pH oranını düzenler. Cildi genç ve diri tutar.

 

•Cilt hastalıkları ile mücadelede en etkin ilaçtır. Bilhassa uçuk, mantar gibi problemleri çok kısa sürede iyileştirir, sedef hastalığının tedavisinde kullanılır. (Ciltteki mantarın tedavisinde etkin olduğu gibi bağırsak mantarlarında da etkindir.) Vitiligo hastalığınada iyi gelmektedir.

 

•Deri üzerinde bulunan gözenekleri temizleyen Aloe Vera teni toksinlerden arındırır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.