betine giriş betine

Van’da 22 ayrı noktada etüt merkezi açıldı

Van'da ders çalışma imkânı bulamayan öğrenciler için büyükşehir belediyesi tarafından kentin 22 ayrı noktasında etüt merkezleri açıldı.

Eğitim Yayın: 06 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2023 10:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

  Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın talimatları doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, evinde ders çalışma imkânı ve interneti olmayan gençlere destek olmak için kent genelinde 22 ayrı noktada etüt merkezi açtı. İldeki 22 ayrı mahalleye kurulan etüt merkezlerinde sabah 08.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında hizmet verilirken, öğrencilere ayrıca rehberlik hizmeti, kaynak kitap desteği ve sıcak içecek ikramı da yapılıyor.

  Verilen eğitim desteğinden dolayı memnun kaldığını belirten Rojbin Kaçmaz, “Yaklaşık 3 aydır etüt merkezine geliyorum. Gerçekten bu imkânları şu an itibariyle başka yerde bulmak çok zor. Hatta birçok özel dershanede dahi bu şartlara ulaşamayabiliyorsunuz. Öğretmenlerimizin tamamı bize hem ders hem de rehberlik konularında yardımcı oluyor. Bize bu imkânı sağlayan Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

  Ders çalışma noktasında etüt merkezlerinin çok yararlı olduğunu ifade eden Muhammed Taha Sarı ise “Yaklaşık 1 yıldır etüt merkezinde ders çalışıyorum. Daha önce dershaneye gitmiş biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; gerçekten buradaki imkânların dershaneden bir farkı yok. Hatta birçok imkânı dershanelerden daha iyi. Özelikle dar gelirli öğrenciler için bulunmaz bir nimet” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.