betine giriş betine

GGK Bölge Toplantısı Van’da Yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Doğu Anadolu Genç Girişimciler Kurulu Bölge Toplantısı, Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, TOBB Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığında gerçekleşti.

Ekonomi Yayın: 12 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 12.02.2024 16:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 

 

Yeni dönemde TOBB Doğu Anadolu Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Van Genç Girişimciler Kurulu, ilk bölge toplantısını yaptı. Van TSO ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; TOBB Girişimcilik Müdürü Duygu Kılıç, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş ve Tunceli Genç Girişimciler Kurulu başkanları ve üyeleri katıldı.

 

Bölge başkanları düzenlenen toplantı öncesi Van TSO Yönetim Kurlunu ziyaret etti. Ziyarette; Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Ömer Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Köroğlu ve Kadir Gülgeldi, Meclis Başkan Vekili Abdurrahman Bayram, Van Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Semra Odabaşı ile Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Can Sarı ve kurul üyeleri yer aldı.

 

TAKVA: HEPİNİZE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Burada konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva şunları söyledi: “Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak; "İş Aramayın, İş Kurun" sloganıyla ortaya koymuş olduğumuz bir perspektif var. Kendi şehrimizdeki işveren sayısını, vergi verenlerin sayısını ve istihdam yaratanların sayısını artırmamız gerekiyor. Tüccar ve esnaf sayısını memur sayısında fazla hale getiremezseniz ne şehrinize ne bölgenize ne de ülkenize fayda sağlayamazsınız. Türkiye, uluslararası arenada sadece girişimcilik ekosistemiyle rekabet edebilir bir ülkedir. Elimizdeki en güçlü enstrüman budur. Biz petrol veya diğer yer altı zenginliklerine sahip bir ülke değiliz. Bu nedenle bu kaynaklara sahip olan ülkelerle rekabet etmemiz ancak ve ancak girişimcilikle olur. Sizler; şehirlerimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması adına önemli kişilersiniz. Bu önemin en büyük sebebi genç, girişimci, yatırımcı ve risk alan insanlar olmanızdan kaynaklanıyor. Hepinize bu nedenle çok büyük iş düşüyor.”

 

BAŞKAN SARİ TALEPLERİ SIRALADI

Görüşmenin ardından TOBB Van Genç Girişimciler Kurulu başkanlığında "TOBB Doğu Anadolu Bölge Toplantısı" gerçekleştirildi.

 

Toplantıda konuşan Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve TOBB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Ümit Can Sari; bölgenin ve Van’ın girişimcilik sorunları, talepleri ve yapılacak işbirliği konuları hakkında bilgiler vererek, bölge illerinin taleplerini iletti:

 

- Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki Genç Girişimci sayısının artırılması yönelik desteklerin artırılması ve daha kurumsal bir yapıya kazandırılması,

- Genç Girişimciler Kurullarının TOBB ve Oda/Borsa bütçelerinden faydalandırılması,

- “13 İl, 13 Sempozyum, 13 Panel, 13 Kamp” Projesi,

- Van’da kurulacak olan Facebook İstasyonu için devam eden girişimlerin desteklenmesi ve hayata geçirilmesi,

- Habitat Derneği’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan illerde şube açması,

- Her kurul üyesinin 13 ilde girişimde bulunmasına yönelik alt yapı hazırlanması,

- 13 İlde “13 Genç Kafe” kurulması,

- Gelecek dönemde 13 İlin oda/borsanın yönetim, meclis ve diğer kademelerinde yer alan kişilerin Genç Girişimci Kurullarından çıkması yönelik çalışmalar yapılması,

- Genç Girişimcilerin TOBB’daki temsiliyetinin güçlendirilmesi,

- Ortak istişare kurullarının oluşturulması,

- 13 ilin belediye, valilik, üniversite, oda/borsa, STK ve kent dinamiklerinin içerisinde yer alacağı “Doğu Anadolu Projeksiyonu”nu belirlenesi projesi,

- Bir sonraki Girişimcilik Zirvesi’nin (G3) Van’da yapılması,

- Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Genç Girişimciler ile diğer bölgelerdeki Genç Girişimciler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesi.

 

TOBB Girişimcilik Müdürü Duygu Kılıç ise; TOBB’un Kadın ve Genç Girişimciler ile ilgili çalışmaları hakkında bilgiler vererek, yeni dönemde yapılacak işbirliğine dikkat çekti.

 

Toplantı; bölge başkanları ve üyelerinin talep ve fikir alışverişi ile son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.