betine giriş betine

AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı Berge: “3 koltuğu bırakıp hizmete talip oldum”

Van’ın İpekyolu ilçesinden AK Parti Belediye Başkan adayı olan İsa Berge, “Bu şehir bizimdir ve şehrimize sahip çıkacağız. Bunun için 3 koltuğu bırakıp hizmete talip oldum” dedi.

Siyaset Yayın: 11 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 11.02.2024 16:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

31 Mart seçimlerine 2 aydan daha az bir süre kala belediye başkan adaylarının çalışmaları hız kazandı. Van’ın en büyük ilçesi olan İpekyolu’ndan AK Parti Belediye Başkan Adayı olan İsa Berge, ilde görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensupları ile ilin sorunları ve çözüm bekleyen sorunları ile ilgili istişare yapan Berge, ilçenin sorunları ve çözülmeyi bekleyen problemlerinin farkında olduklarını belirterek, ilerleyen günlerde proje ve yol haritasını kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

 

Basın mensuplarının soru ve önerilerini dinleyip tek tek not alan Berge, belediye başkanı seçilmesi durumunda ilk işinin belediye hizmet binası yaparak, belediyeyi kiradan kurtarmak olacağını ifade etti.

 

 

Kürtçe ve Türkçe konuşan Berge, “Bu şehrin gerçek sahipleri bizleriz” diyerek, “Ben içinizden biriyim. Ben yönetim gücünü kendimde görmemiş olsaydım asla aday olmazdım. Ortak akılla bu şehri yönetmek çok kolaydır. Devletin bütün imkânları var, hükümet her türlü imkânı sağlamaya hazır. Gençlerimiz ve yaşlılarımız ne istiyor? Bir dinleyin. Zor bir şey değil ki. 50 tane mahalle var. Her mahalleye git dinle o mahalleyi. Çok mu zor? Belediye en rahat yönetilecek yerdir. Yeter ki elini vicdanına bırak, Allah’tan korkarak halkın parasını halka ver, vicdanınla çalış, insanların duasını al. Çok farklı sosyolojik terimler ve ibareler kullanmaya gerek yok. Bu şehir bizimdir ve şehrimize sahip çıkacağız. Bunun için 3 koltuğu bırakıp hizmete talip oldum. Biz 50-60 yıldır buradayız. Bizim buraya sahip çıkmamız gerekiyor. Yeni terimlerle işte dünya ekonomisi falan. Sen dünya ekonomisine ne yapacaksın? Senin yanı başındaki kardeşin aç. Belediyenin öz kaynaklarını kardeşine vermiyorsun. Yolun yok, parkın yok, bahçen yok, otogarın yok, çevre yolun yok, stadın yok, yok, yok yok. Ondan sonra oturup herkes bir kafadan ideolojik terim kullanıyor. Her şeyi bir tarafa bırakacağız. Söz konusu memleket ise bu vebal hepimizin boynunadır. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Vicdanen ne gerekiyorsa, kim bu işi yapacaksa, hangi belediye başkan adayı iyi yapacaksa Allah rızası için hepiniz yardım edin. Kime inanıyorsanız onu destekleyin, o arkadaş belediye başkanı olsun, gelsin bu şehri yönetelim. Ortak akılla yönetelim, kapısını çalabileceğimiz, arayabileceğimiz bir aday olsun” dedi.

 

  Program, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan’ın yaptığı kısa konuşların ardından son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.