betine giriş betine

Edremit'te sünnet şöleni

Van’ın Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen şölenle 54 çocuk sünnet edildi.

Yaşam Yayın: 04 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.01.2024 10:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

  Edremit Belediyesi tarafından ilki 2019 yılında yapılan ve bir süre ara verilen sünnet şöleninin ikincisi de yapıldı. Daha önce Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sünnet edilen 54 çocuk için bir program düzenlendi. Burada konuşan Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, belediyenin 54 çocuğu sünnet ettirdiğini söyledi. Çocukların sünnet edilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Erdem, “Bugün çocukların hayatlarında unutamayacağı günlerden biridir. Erkek evlatlarımız için en kıymetli dönemlerden biri sünnetlik, diğeri ise askerliktir. Bizi çocuklara kirve yapan Belediye Başkanımız İsmail Say ve ekibine teşekkür ediyorum. Sünnet Peygamber Efendimizden bize kalan çok önemli bir değerdir” ifadelerini kullandı.

  Bu yıl sünnet şöleninin ikincisini düzenlediklerini dile getiren Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise “Şölenin ilkini 2019 yılında yapmıştık. Ancak pandemi ve doğal afet sürecinde ara vermek zorunda kaldık. Daha sonra gelen talepler üzerine şölenimizin ikincisini düzenledik. Amacımız çocukların hayatlarında iz bırakacak, kendilerine sembolik de olsa kirvelik müessesini yaşatmaktır. Bugün burada kirve ve aileleri de buluşturmuş olacağız” şeklinde konuştu.

  Çocukların sünnetlerinin hastane ortamında ve hijyenik şartlarda yapıldığını belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun da, şölenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

  Şölene ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya ise sünnetlerin hastane ortamında yapılmasını önerdiklerini söyledi.

  Şölen, sünnet olan çocuklara hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.