betine giriş betine

Başak Demirtaş'tan son dakika açıklaması… İBB adayı mı değil mi?

Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’tan son dakika açıklaması… İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak mı? İşte detaylar

Siyaset Yayın: 07 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 07.02.2024 10:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

"PARTİMİZİ TEMSİLEN BİR HEYETLE BİR ARAYA GELDİM"

"Partimizin büyük bir titizlikle sürdürdüğü yerel seçim politikasına güçlü bir destek vermek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için sorumluluk almaya hazır olduğumu ifade etmiştim.

5 Şubat 2024 Pazartesi tarihinde Partimizi temsilen bir heyetle bir araya gelerek tüm gelişmeler hakkında bilgilendirildim. Karşılıklı yürüttüğümüz istişareler sonucunda Partimiz, bu irade beyanından güç aldıklarını belirterek bizleri onurlandırmıştır. Adaylık tartışmalarında bize eksiksiz desteğini sunan ve güven duyan DEM Parti Genel Merkezine ve saygıdeğer halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bununla birlikte gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız. Tüm halkımız ve partililerimiz bilmeli ki bütün kararlar Partimizle tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde alınmıştır.

"PARTİMİZİN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Önümüzdeki günlerde Partimizin ilan edeceği adaylar hepimizin adayları olacak ve tüm gücümüzle bu kıymetli arkadaşlarımızın arkasında duracak, Partimizin başarısı için çalışacağız.

Partimizin resmi açıklamaları dışındaki hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini, hiçbir spekülasyona prim verilmemesini özellikle rica ediyoruz. Hep birlikte başaracağız, ne olursa olsun temel demokrasi ilkelerimizden; adalet, eşitlik ve barış arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Ve mutlaka kazanacağız. Dem dema me ye! (Zaman bizim zamanımız)"

DEM’İN İSTANBUL ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DEM Parti, bir süredir CHP ile bir süredir seçim iş birliği için görüşmeler yapmış ancak bu görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkmamıştı.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 3 Şubat’ta yaptığı açıklamada İstanbul seçimlerine kendi adaylarıyla girme kararı aldıklarını söylemişti.

Doğan, “9 Şubat'a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimlerini sizlerle paylaşacağız” demiş, Başak Demirtaş'ın "aday havuzunda olduğunu" dile getirmişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.