betine giriş betine

Başkan adayı Kılıç: ‘İpekyolu demek, Van demek’

Van’da Saadet ve Gelecek Partileri tarafından kurulan Şehir İttifakı, İpekyolu İlçesi’nde seçim bürosu açtı.

Siyaset Yayın: 03 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 03.03.2024 11:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

 

 

Açılışa Şehir İttifakı İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, Saadet Partisi Van İl Başkanı ve Şehir İttifakı Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan ve Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık katıldı. Van’da yerel seçimler için üçüncü bir yol alternatifi söylemi ile yola çıkan Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, Şehir İttifakı kurdu. Kentte ortak adaylar gösteren partiler, seçime sayılı günler kala seçim ofislerinin açılışını gerçekleştiriyor. Şehir İttifakı adına aday gösterilen İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, bugün seçim ofisini açtı.

Seçim ofisinin açılışına Saadet Partisi Van İl Başkanı ve Şehir İttifakı Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ve partililer katıldı.

‘İktidar, öncelikle İsrail’le olan tüm bağlantısını kesmeli’

Seçim ofisi açılışında konuşan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, “İki gün önce yine Siyonist İsrail, Gazze’de yardım bekleyen vatandaşlara bomba yağdırdı. Biz yaklaşık 143 gündür devam eden bu soykırımı bir kez daha lanetliyoruz. Ama en büyük tepkimiz, aslında en büyük lanetimiz onlarla halen ticaretini kesmeyen, diplomatik ilişkilerini kesmeyen sözde İslam ülkelerinedir. Televizyonlarda her ne kadar Filistin’de yaşanan soykırımı kınasalar bile ama maalesef Türkiye halen İsrail’e ticaret yapan ülkelerin en başında geliyor. Dolayısıyla baktığımızda bir taraftan İsrail’i kınarken diğer taraftan da İsrail’e hem ticari hem siyasi hem diplomatik hem askeri ilişkilerini devam eden bir ülkeyiz maalesef. Bundan dolayı ülkeyi yönetenleri bir kez daha Van meydanından uyarıyorum; eğer samimiyseniz ilk önce İsrail’le olan tüm bağlantılarınızı kesmeniz lazım ki vatandaş size inansın,” dedi.

 

Karabıyık, iktidarın seçim meydanlarında halkı tehdit ettiğini belirterek 31 Mart’ta yapılacak seçimler için, “Onlar ne derse desinler. İster paranın gücü ister her türlü imkân onlarda olsun bizde hakkın gücü var, halkın gücü var. İnşallah gördüğümüz bu tablo 31 Mart’ta İpekyolu başta olmak üzere birçok ilçede Allah bizi muvaffak edecek” dedi.

Karabıyık’ın ardından konuşan İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, öncelikle soğuk havaya rağmen açılışa gelen yurttaşlara ve partililere teşekkür etti.

 

‘İpekyolu demek, Van demek’

Kılıç, konuşmasında, “Değerli hemşerilerim ‘bu şehrin sahibi sensin’ dedik. Bu şehrin sahibi sizsiniz. Kendimize başka sahip aramayacağız. 31 Mart günü şehrimize sahip çıkacağız. Sizden biri, sizin evladınız, sizin kardeşiniz, size bir telefon kadar yakın olan ben Yılmaz Kılıç, 28 yıldır bilfiil siyasetin içindeyim. 20 yıllık bir belediyeciyim. Bu işi liyakatten bu memlekete hizmeti getirecek kardeşinizim. İpekyolu demek Van demek. Ama İpekyolu hala bir köy, bir kasaba şehir olamamış. İpekyolu kaldırım, yol, sokak, imar, kentsel dönüşüm, çarpık kentleşme, imar adaletsizliği demek. Ne desen var burada. Biz Allah’ın izni ile sizlerin de desteğiyle bu sorunlara çözüm getirmek için elimizden geleni yapacağız,” dedi.

 

İlhan, batıda inşaatlarda ölen işçileri hatırlattı

Kılıç’ın ardından söz alan Saadet Partisi Van İl Başkanı ve Şehir İttifakı Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, “Muhterem kardeşlerim, Van 7 bin yıllık bir medeniyetin merkezidir. Birçok ülkeye başkentlik yapmış bir şehirdir. Fakat geldiğimiz noktada Türkiye’nin en yoksul kentidir. Yoksulluğun başkentidir. Sefaletin başkentidir. Bizi yönetenler 20 yıldır bu memlekete her türlü zulmü, her türlü kötülüğü yapmakta devam ettiler ve hâlâ da ısrarla kötülük yapmaya devam ediyorlar. Her gün kendi evlatlarına belediyelere alırken bu kentin evlatlarını batı illerine gönderip oradan birer birer cenazesi geliyor. Ne yazık ki bu yıl 150’den fazla kardeşimiz batı illerinde inşaatlarda hayatlarını kaybetti. Bu şehrin 20 yılının hesabını sormak için bu yola çıktık biz” dedi.

‘Hırsızlık yapmayacağız’

İlhan, Van’ın HDP’li (DEM Parti) belediyelerinin iki dönemdir kayyımla yönetilmesine de değinerek şu sözleri kaydetti: “Meydanlar şunları bunları yapacağız diyorlar. Bunu diyenlere soruyorum. Yirmi yıldır ne yaptınız? Yirmi yılda Cumhuriyet Caddesi’ne ucube bir bina yaptınız. Tarihi müzemizi yıkıp bir merdiven meydanı yaptınız. Otopark mı, AVM mi ne olduğu belli olmayan ucube yapılar yaptınız. Şehrin 20 yılını çalmaktan başka hiçbir şey yapmadınız. Size şunun sözünü veriyoruz. Haksızlık yapmayacağız, hırsızlık yapmayacağız, soysuzluk yapmayacağız. Adam gibi herkese, adilce bir yönetim anlayışıyla belediyelerimizi yöneteceğiz. Bugün kayyım düzeni getirenlere de her türlü kayyım atamasına da karşı belediyeleri kendi irademizle yöneteceğiz”

Seçim ofisinin açılışı katılımcıların birlikte kurdele kesmesiyle tamamlandı.

 

Kaynak: Gazetevan

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.