betine giriş betine

İntihar denilen olay töre cinayeti çıktı… 13 yaşındaki kızı kim neden öldürdü?

3 yıl önce intihar ettiği öne sürülen 13 yaşındaki kızın töre cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı.

Yaşam Yayın: 02 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 02.02.2024 15:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

 

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyünde 21 Aralık 2021'de meydana gelen olayda, 13 yaşındaki B.K.’nın ruhsatsız tabanca ile kendini başından vurarak intihar ettiği bildirildi. Cenazesi köy mezarlığında toprağa verilen B.K. isimli çocuğun olayıyla ilgili ifadelerine başvurulan aile fertleri de kızlarının intihar ettiğini ileri sürdü.

 

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kars İl Jandarma Komutanlığı JASAT personelinden oluşan müşterek özel ekip tarafından yeniden araştırma yapıldı. Dosya kapsamındaki delillerin yeniden incelenmesi ve elde edilen yeni bilgilerin değerlendirilmesi neticesinde; B.K.’nin babası M.K. (65), annesi F.K. (59), kardeşleri İ.K. (36), M.K. (18) ve B.K. (16) gözaltına alındı. Gözaltındaki aile fertleri, ilk başta kızlarının intihar ettiğini öne sürerken, daha sonra B.K.’nin ailenin aldığı kararla ‘namus meselesi’ bahanesiyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

 

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden baba M.K. ve ağabeyi İ.K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, anne F.K. ve ağabeyi M.K. ile B.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.